Licitația pentru atribuirea contractului de lucrări de „Reabilitare clădire Teatru Clasic Ioan Slavici Arad-etapa I-Restaurare şi reabilitare exterioară”, obiectiv finanţat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, a fost câștigată de către Tehnodomus. Pe data de 8 ianuarie 2020 a fost publicat anunțul de atribuire în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, contractul fiind semnat, conform SEAP, pe data de 30 decembrie 2019. Valoarea estimată a lucrării a fost de 10.067.966 lei, însă oferta câștigătoare, cea a arădenilor de la Tehnodomus, a fost de 8.131.266 lei.
Alte patru oferte
Pe lângă Tehnodomus, au mai depus oferte și Asocierea Marcozzi RO-General Buildings SRL, din Mogoșoaia, cu subcontractorii Progetto Gagliardi SRL și Shareal Management SRL, firma Research Consorzio Stabile SRL – cea care reabilitează Colegiul Național „Elena Ghiba Birta”, asocierea CTP Technology Team SRL, din Giroc (Timiș) și Constructim SA, dar și firma Castrum-TIM SRL, din Timișoara, cu terț susținător Restaco SRL.
Tot Tehnodomus
Cei de la Tehnodomus nu sunt la primul șantier de la Teatru. Prin 2007-2008, compania a lucrat la reabilitarea fațadelor teatrului. Acum, la puțin peste zece ani distanță, clădirea va intra într-un nou proces de reabilitare, de data aceasta mai amplu.
Cinci lucrări mari
În momentul de față, Tehnodomus se ocupă de șantierele de la Palatul Copiilor Arad, Stadionul Francisc Neuman, Podul Decebal și Colegiul Economic. În cazul acestuia din urmă, la finele anului trecut, firma a cerut prelungirea termenului de finalizare. „Constructorul înregistrează o ușoară întârziere față de graficul stabilit, decalaj generat de criza forței de muncă”, spuneau reprezentanții Primăriei Municipiului Arad la vremea respectivă.
Oamenii nu sunt o problemă!
Gheorghe Maxinan, unul dintre cei doi proprietari ai Tehnodomus, a declarat pentru Jurnal Arădean/aradon.ro că nu e o problemă cu forța de muncă. „Avem în jur de 200 de angajați în momentul de față, nu cred că mai este nimeni în Arad care să aibă atâția angajați, în acest domeniu”, spune acesta. La angajații firmei se adaugă și angajații eventualelor firme ce vor fi subcontractate în cadrul șantierelor deschise de Tehnodomus. Conform portalului listafirme.ro, compania a avut, în 2018, un număr mediu de 125 de angajați, o cifră de afaceri de peste 49 de milioane de lei și un profit de 1 milion de lei.
Proiect și la Cluj
Pe lângă proiectele de la Arad, Tehnodomus se poate lăuda și cu un contract uriaș semnat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca. Semnat în 2018, contractul se ridică la 55,9 milioane de lei cu TVA inclus, adică undeva la 12,5 milioane de euro. Pentru acești bani, Tehnodomus construiește un cimitir cu peste cinci mii de locuri conturate, cavouri, columbar, alei etc.
Trimite articolul
Xtehnodomus firma de casa a administratiei falconiste pedelaca.
maxinane ai facut lucrari de toata prastia, fara calitate.
nu iti este rusine, ce faci cu stadionul, numai 2 muncitori lucreaza???
afara din arad impreuna cu mafia pedelist falconistoide care te tine in brate!!
Dacă durează ca si stadionul e bine. Si e bine ca au lucrat tot ei si acum 10 ani, Macar stim cat va tine si stadionul. E ceva, sa te tina mai mult lucrul efectiv, decât lucrarea executată.
Incredibil. Daca era firma de casa a PSD sarea tot internetul pe ei, toata adunarea #rezist facea rabie instant prin comentarii, venea Malin Bot la Arad, nebunie. Asa, nimeni nimic, liniste, FORZA PNL! FORZA WERNER…
Dati jos antenele alea oribile de pe cladirea Teatrului ! In nici-un oras civilizat din Europa de Vest nu se mutileaza in felul asta arhitectura superba a unei cladiri monument istoric, cum este Teatrul, cu ciorchinele alea de antene.
La fel si in cazul altor cladiri istorice din oras, de exemplu Turnul de Apa.
Ar trebui macar gasite niste solutii de camuflare estetica a antenelor, daca fara ele nu se poate.
Alo ?
-
Subscriu si eu la ceea ce ai spui, ma refer la faptul ca antenele acelea arata ca un pix in capul unui om !!!