Arad. Nu mai luminează ca-n trecut. De când au început lucrările de reabilitare exterioară a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Arad, iluminatul arhitectural a fost oprit, dar acesta nu a mai fost repornit nici după ce lucrarea a fost finalizată, schelele date jos de pe clădire, imobilul dat ca exemplu de lucrare reuşită în oraş, iar activitatea instituției reluată parcă mai în forţă decât niciodată.
Ca atare, ne-am pus problema dacă nu cumva cultura a fost lăsată iarăşi în umbră la Arad sau dacă nu cumva criza energetică în care s-a trezit prinsă din toamnă întreaga lume a avut repercusiuni şi asupra iluminatului arhitectural din Arad. Poate că Primăria nu vede clădirea ca fiind una care merită scoasă în evidenţă. Poate că reducerea cheltuielilor cu iluminatul public a început de aici. Niciuna dintre variantele noastre nu a fost confirmată de municipalitate.
Primăria Arad spune că este doar o chestiune de timp până când teatrul va lumina ca în trecut. „Lucrările de refacere a iluminatului arhitectural pentru fațada clădirii Teatrului Clasic <Ioan Slavici> nu au fost încă finalizate. Ele vor fi reluate în primăvară, când vor fi corelate cu cele de refacere a trotuarului din jurul teatrului, unde de asemenea urmează să fie încastrate câteva corpuri de iluminat, care vor contribui la iluminarea arhitecturală a clădirii”, ne-a informat Ralu Cotrău, purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad.
Până atunci, teatrul va beneficia pentru a se pune în evidenţă doar de lumina stradală şi de iluminatul arhitectural al Bisericii Catolice, care bate până la imobil. Să sperăm că primăvara va începe repede şi pentru exteriorul teatrului.
Trimite articolul
XCultura este lasata in umbra in intreaga Romanie. Cand ii vezi pe cei care ne conduc de 30 de ani iti dai seama si de ce.
Tulus Lautrec eu zic să-ți schimbi denumirea ești foarte perseverent la comentarii ce e cu tine nu ți se pare normal să facă economie ca tu să ai curent electric în casă eu zic că ar trebui să te gândești la faza asta până nu rămâi și tu fără curent nesimțit ule cum îți permiți tu să discuți treburile astea în halul ăsta
-
Bibilache, du-te mai bine si pune mana pe o carte. 😉
-
Bibarț,da-ti foc….esti praf…
Doamna barbu articolul dumneavoastar demonstreaza lipsa de talent jurnalistic.
Drectiunea Teatrului mai bine ar angaja un arhitect ambientalist bun, sa reorganizeze si impodobeasca cu bun gust adevarat interiorul foaierelor si al salii, caci in ultimii 30 de ani incinta Teatrului a devenit incetul cu incetul teribil de neprimitoare si prafuita. Unde au disparut canapelele si fotoliile si taburetele, tablourile marilor actori si regizori ce s-au produs pe scena teatrului aradean ?
-
In caz ca ai mai trecut prin Teatru,in ultimii 10-20ani,puteai sa admiri imagini din specatcole,chiar și cu actorii arădeni…regizori?wtf?dânșii vin ,montează,pleacă,ar trebui construit incă câți va pereți falsi pt ai afișa pe toți(cel mai prolific din ultima vreme ,a fost de curând un anume Bottom Nagy,o altă viziune…speram la mai mulți de genu,pt publicul arădean,chiar de festival acel spectacol)
Mulțumiri și ode D-lui Câțu!
A băgat o țară întreagă în beznă cu înțeleapta sa politică de “liberalizare” a pieții energiei.
Trista realitate este că firmele distribuitoare fac speculă pe seama noastră.
Cresc prețurile atunci când crește pe piața internațională, uitând să-l scadă atunci când scade prețul pe aceași piață.
Dacă continua dezastrul cu facturile probabil va ieși lumea în stradă. Toate bune, până când tai românului păpica.
Atunci explodează mămăliga.
AR 22 CUIE MÂȚU!
BIBARTI AI MINTIT CE TRABA AI VUT CU GESTIONAREA VACCINURLE NU ERA TREABA TA CU VACCINURILE CHIAR ESTI DUS CU PLUTA MA IA FAMILI NU TI INDOCTRINA FAMILIA CU VACCINURI …..