BIHOR. Potrivit documentului, angajații Consiliului au descoperit mai multe probleme, printre care și faptul că pacienții ar fi fost agresați cu un pistol cu electroșocuri de către infirmieri.
“Din cadrul discuţiilor cu pacienţii, echipa de monitorizare a reţinut că aceştia sunt bătuţi agresaţi fizic şi verbal, ameninţaţi şi electrocutaţi cu aparat de electroşocuri, aparat care a fost găsit în salonul nr.1, etaj 2 al secţiei 1 Psihiatrie, bărbaţi, care era folosit de personalul angajat al spitalului”, scrie raportul Consiliului de Monitorizare a Implementării Convenţiei ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi.
Potrivit Observator, mai mulți pacienți aveau pe corp urme de la folosirea pistolului cu electroșocuri. În momentul în care au găsit aparatul, inspectorii de monitorizare au anunțat Poliția. Investigațiile au fost începute de Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuș, în paralel cu o anchetă internă.
Managerul spitalului, Horia Miara, a negat agresiunile și a avut o explicație pentru prezența dispozitivului în incinta unității medicale.
“Cel care a adus aparatul în spital a declarat că l-a adus pentru a-l folosi ca lanternă, pentru că el avea şi un dispozitiv care avea şi lanternă. Sunt cinci pacienţi asupra cărora au fost găsite echimoze şi vânătăi”, a declarat managerul pentru Antena 1.
Saltele mucegăite, alimente stricate
În plus, raportul Consiliului de Monitorizare menționează că pardoseala şi peretii saloanelor sunt murdare și degradate, iar în secția de bărbați pacienții dormeau pe saltele mucegăite, deşi în magazie se găseau astfel de obiecte noi. Când au vizitat spitalul, reporterii Observator au descoperit că unele saltele erau arse în curte, iar fumul gros a declanşat alarma de incendiu.
În schimb, managerul Horia Miara a susținut că toate saloanele spitalului sunt echipate corespunzător: „V-aş invita să vedeţi, dacă doriţi, pentru că lucrurile au luat o turnură nedorită şi până la urmă este important ca adevărul să iasă la iveală.”
Spitalul de Psihiatrie Ștei a fost amendat cu 25.000 de lei de Protecția Consumatorului după ce au fost găsite alimente expirate.
Jurnaliștii Observator mai menționează că, înainte cu trei zile de controlul Consiliului de Monitorizare, unitatea medicală din Ștei a fost verificată de DSP Bihor, dar nu au fost găsite nereguli. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a trimis la Ștei o echipă de control pentru a verifica acuzele.
Întregul material Observator poate fi vizionat AICI.
Sursa: BIHON.RO
Trimite articolul
XAbuzurile ( bătăile, construcția de pat mai mult de 2 ire, înfometarea premeditata, supradozajul, etc) se practică în majoritatea instituțiilor de profil.
La spitalele din arad se fac glume pe seama pacentilor daca traiesc daca nu au murit.
Eu nu am inteles niciodata de ce un pacent care nu are putere doar da din maini si picioare se leaga de pat si de maini si de picioare.
Fereasca Dumnezeu sa ajungi la spital si sa nu ai pe nimeni ca si apartinator ca ai belit belen…gerul
-
Pentru ca umanul a disparut din sufletul unor cadre medicale, daca ar fi fost vreodata cu adevarat umani. Au devenit roboti, interesati numai de bani si sa termine cat mai repede ce au de facut, fara a tine cont ca in fata lor pe acel pat ar putea fi mama lor, fratele lor, bunica lor. Egoism tribal si nepasare crunta la unele cadre medicale.
-
Majoritatea spitalelor au camere pe holuri, camere. Pacienții sunt abuzați în bai ori saloane în renovare.majoritatea infirmierilor abuzează sexual pacientele iar infirmierele umilesc pacienții de sex bărbătesc (.dacă nu au pile ori aparținători bogati)
-
Cele msi grele șpăgi se dau la psihiatrie. Știe toată lumea dar se închid ochii. Angajările acolo sunt făcute de o skeahta de nemernici. E suficient sa vezi cine a fost angajat( unora lu s.au făcut posturi special pentru ei) ca să înțelegi ce partid tine spitalele în acest județ. Iar termitele astea trebuie sa își scoată banii jumulind clienții. Cei care nu au sunt agresați,lipsiți de îngrijire medicala. Dat nimeni nu vede,la noi totul este de ornament.
-
Si uniunea bolnavilor de la brucse e tot de ornament de suprafață. Mai vb peste câțiva ani.
-
Mentalitatea asta deplorabilă a personalului medical față de pacienți nu o vezi în spitalele occidentale, ci în cele românești, cele de sorginte sovietică…
-
Se lăudau cu un super manager(menajer) al spitalelor din Bihor, fost senator și fost viceprimar!
E simplu: monitorizare audio-video 24/7.
Da-l in masa de GDPR ca se ascund multi dupa el.